onsdag 19 januari 2011

Tack och hej för denna gång!

Nånting har hänt med min bloggfunktion som gör det omöjligt för mig att lägga ut bilder. Jag har inte lyckats lösa detta tyvärr så därför avslutar jag denna juletids blogg i endast text.

Tack alla ni som följt och ni som kommenterat! Det har varit en mycket rolig och lärorik resa. Jag återkommer förmodligen framemot hösten igen!

Allt gott till er alla!

Anna

torsdag 6 januari 2011

Trettondagen

Vi hade gäster igår på trettondagsafton. Jag dukade upp med julporslinet, spelade julmusik och tände alla juleljusen. Jag är inte less på julen alls ännu... Skulle kunna hålla på ett tag till men av rent praktiska själ åker den ut till helgen.
Efter en julmiddag kan det se ut såhär.

Ljusen har brunnit ner

Hyacinterna har sett sina bästa dagar!
Jag har några till inlägg att skriva innan jag gör ett uppehåll till nästa höst.

måndag 3 januari 2011

Mina textila julmåsten!

Jag har några ärvda textila skatter som krävs för att jag ska känna julstämmningen i mitt hem.

Dessa juldraperier hängde för över hundra år sedan hos min mormorsmor sedan hos min mormor sedan hos min mamma och nu hänger de hos mig varje jul. Har annars aldrig draperier.

Min mormor har vävt dessa trasmattor som hon lade fram varje jul sedan mamma och nu jag! När jag rullar ut dessa den 23 december då träder julen in!

Denna duk som min mormor vävt har jag alltid på vardagsrumsbordet varje jul.

Detta broderi sitter på en duk som hängs över ett serveringsbord som kommer från min mormorsmor.
Dessa saker gör att jag känner julstämmning dessutom är det ett utmärkt tillfälle att tänka på alla de som inte längre finns bland oss under julen.

söndag 2 januari 2011

Gott nytt år!

Hemma hos oss har vi julledigt! Barnen åker på julklappsskidor och skridskor när det inte byggs med nya legot eller på modellskeppet Wasa. Jag har läst på en del bloggar att man börjar lessna på julen... Där är inte jag ännu. Jag vill fira julen på trettondagen ännu en gång med julmusik, julporslinet och alla ljusen!!! Sen är jag nog klar men det måste avslutas med en ordentlig final. Dessutom måste ju de tre vise männen hinna fram till krubban... Det är ju det som firas på trettondagen.


Sonen bygger Harrypotter lego som jag fyndat på loppis!

Vi var hos vänner på nyårsafton 8 vuxna och 10 barn.

Förrätt

Jag var ansvarig för efterrätten och gjorde lite tårtor.
Sen tog batteriet i kameran slut...